Transformational breath: wát een verademing!

Wist je dat jij hoogstwaarschijnlijk maar 30-50% van je totale longcapaciteit gebruikt? En wist je dat wanneer jij anders gaat ademen en je totale ademcapaciteit gaat benutten jouw leven zal transformeren? Dat je meer energie, meer plezier, meer innerlijke rust en meer zelfvertrouwen zult krijgen? Deze methode doet zijn naam eer aan: Transformational Breath transformeert écht je leven!

Wat is Transformational Breath?

Transformational Breath is een krachtige en effectieve zelfhelingsmethode. Zoals je ademt, zo leef je! Onze adem vertelt ons wie we zijn en hoe we met situaties in ons leven omgaan. De kracht van deze ademmethode is dat je je leven kan veranderen door simpelweg je adempatroon te veranderen. Adem diep, ontdek wat een geluk er in jezelf zit en geniet voluit!

Transformational Breath verspreidt zich heel snel over de wereld en heeft al duizenden mensen geholpen. Met behulp van de adem kom je volledig in je eigen kracht te staan en weet je weer hoe het voelt om thuis te komen bij jezelf. Door bewust te ademen leer je weer gebruik te maken van je volledige ademcapaciteit. Hierdoor geef je jezelf veel meer energie, ga je je fitter voelen en doorbreek je onbewuste patronen.

Je lost emotionele blokkades op en er ontstaat een gevoel van bevrijding en innerlijke rust. Dat klinkt natuurlijk geweldig en dus wilde ik, als voormalig hyperventileerder, zelf ontdekken wat er zou gebeuren als ik mijn adempatroon zou veranderen.

Een ademsessie bij Natalie Teunissen

Tijdens een workshop babymassage bij Natalie Teunissen vanbewustbevallen.nl  vertelde ze over Transformational Breath. Ik ben altijd in voor nieuwe dingen, zeker als het persoonlijke ontwikkeling betreft. De naam ‘Transformational Breath’ sprak me meteen aan! Ze gaf me een flyer mee en na die samen met de website bestudeerd te hebben was ik om: dit moest en zou ik ervaren!

Op 9 juli 2015 was het zover. Ik kreeg mijn eerste 1 op 1 ademsessie. Best spannend, want ik had geen idee wat ik kon verwachten! Ik kon eerst even landen tijdens de intake met een heerlijke kop thee. Natalie is een super warme, fijne vrouw. Ik voelde me direct op mijn gemak. Daarna was het tijd voor een energieke warming up op muziek en als je net als ik expressief bent aangelegd, ga je dit geweldig vinden!

De transformatie

Na de warming up mocht ik gaan liggen op een zacht matras en met open mond diep in- en uitademen. Zonder pauze ertussen. Dat was wel even wennen! Natalie deed een soort drukpuntmassage om mijn ademhaling nog verder te openen. Doordat ze me hielp alle spanning los te laten, kwam ik steeds dichter bij mezelf. Heel bijzonder! Er ontstond steeds meer ruimte in mijn lijf.

Op een gegeven moment kwam ik bij een hele oude pijn, uit mijn vroege kindertijd. Ik voelde hoe die pijn me afremde om helemaal mezelf te zijn. Natalie begeleidde me door die pijn heen door me te helpen door ademen. Ongelooflijk wat je ademhaling kan doen!

Er kwam enorm veel los, maar ik voelde me zó veilig en gedragen! Alles in mijn lijf ging tintelen en het voelde alsof er lichtstralen uit mijn handen schoten.

Ik werd overspoeld door een golf van licht en liefde. Tegelijkertijd voelde ik alles waarvoor ik bang was. Een diepe angst kwam boven. Daardoor moest ik heel erg huilen, maar ik moest diep door blijven ademen. Iets wat ik normaal nooit doe als ik zo huil, bedacht ik me. Gelukkig hielp Natalie me fantastisch. Ik ging heel veel lagen door en ruimde veel oude emoties op. Ongekend! Dit had ik nog nooit meegemaakt!

Ik werd opnieuw geboren

Het voelde als de geboorte van Adía maar óók als die van mezelf. Ik voelde dat ik er helemaal mag zijn, precies zoals ik ben. Tranen rolden over mijn wangen. Deze sessie Transformational Breath bleek een prachtig en onbetaalbaar cadeau voor mezelf. Nu ik dit opschrijf merk ik dat woorden de ervaring te kort doen. Transformational Breath is echt iets wat je moet ervaren. Het is één van de meest bijzondere dingen die ik ooit heb gevoeld!

Ademsessies voor of na je bevalling?

Het belangrijkste bij een bevalling is om vertrouwen te hebben in je lichaam en kunnen ontspannen en loslaten. Tijdens een ademsessie ervaar je dat je volledig kunt vertrouwen op je lichaam, zodat je vanuit je oerkracht gaat bevallen. Ademsessies zijn ook heel geschikt als je tijdens je zwangerschap last hebt van onverwerkte emoties, stress, hoge bloeddruk, spijsverteringsproblemen, slecht slapen, huidproblemen en angsten.

Emotionele blokkades worden opgeruimd, wat een opluchting om die oude nare gevoelens niet meer te hebben voordat je zelf moeder gaat worden!

Ook ná je bevalling kan Transformational Breath veel voor je betekenen. Als je bijvoorbeeld geen goede herinneringen aan je bevalling hebt en moeite hebt om dit te verwerken. Een ademsessie is dan een hele fijne en helende manier om alles weer een plekje te geven.

Worden wie je bent

Inmiddels heb ik zowel 1 op 1 sessies als de ademcirkel (Transformational Breath in een groep) meegemaakt en ze zijn allebei geweldig om mee te maken! Ik kan het iedereen aanraden! Ik word iedere keer meer mezelf. Alsof ik alles wat niet werkelijk ‘ik’ is afpel. Dit gun ik iedere moeder!

Meer informatie over Natalie en Transformational Breath vind je op www.bewustademen.nl of via de landelijke site www.transformationalbreath.nl kun je kijken of er een ademcoach bij jou in de buurt is.

Via Facebook heb ik een leuke winactie gedaan waarbij lezers een sessie Transformational Breath bij Natalie konden winnen.

Lynda won de sessie en schreef me:

“Lieve Roos, ik wil je bedanken voor de geweldige gewonnen ademsessie bij Natalie. Wat een mooie ervaring. Ik heb dingen gevoeld die ik nog nooit gevoeld heb. Het tintelen van lichaamsdelen wat je zelf al beschreef, de emoties die los komen, lachen, huilen en toch blijven door ademen. De mooie muziek op de achtergrond en Natalie is zo’n lieve, mooie vrouw! Ben heel,dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen dankzij jou! Liefs, Lynda” Gewledig toch?!

De winactie is voorbij maar binnenkort komt er weer een leuke actie aan. Meld je aan voor mijn mailinglijst en besloten Enthousiasmoeder facebookgroep zodat je op de hoogte blijft.

Geschreven 16 februari 2016 | Door Roos, eigenaar Enthousiaste Moeder